Condensatieketels vergelijken


Eenvoudig condensatieketels vergelijken? Je kunt met een condensatieketel een veel hoger rendement behalen dan met een conventionele CV ketel. Dit komt vooral door de innovatieve manier waarop een condensatieketel warmte terug kan winnen uit de rookgassen die tijdens het verbrandingsproces vrijkomen.

Het is een slimme manier van verwarmen je met het installeren van een condensatieketel flink op je stookkosten kunt besparen. Waarom zou je dit niet doen als het je tientallen euro’s per maand gaat schelen?

Hoe werkt een condensatieketel precies?

Tijdens het verwarmingsproces waarbij gas of stookolie word verbrand, komen er warme rookgassen vrij. Met de behulp van een warmtewisselaar in de ketel, is de ketel in staat om warmte onttrekken uit deze gassen en deze te gebruiken om water in het verwarmingscircuit voor te verwarmen.

Tijdens het proces koelen de rookgassen af, waarbij condens ontstaat. Het condenswater wordt vervolgens afgevoerd via de riolering. Hierdoor kun je veel energie besparen en nog belangrijk maandelijks veel geld.